Французи ще инвестират 100 млн. евро в завод в Русе

Main September 19, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8540 views | no comments

Френският производител на автомобилни части Montupet ще инвестира над 100 млн. евро в България. Новината съобщи лично изпълнителният директор на компанията Мишел Бризон. Дългогодишни клиенти на Montupet са едни от най-добрите автомобилни марки, като: Audi, BMW, Bosch, Citroen, Daewoo, Fiat, Ford, General Motors, Jaguar, MINI, Nissan, Peugeot, Renault, VW и Volvo.

Montupet вече има работещо предприятие в Индустриалния парк в Русе. Според информацията то ще бъде разширено и ще достигне площ от 30 000 квадрата. Допълнителната производствена част ще бъде открита на 21 септември. Очаква се лентата да пререже икономическият министър Драгомир Стойнев.

С разширението на предприятието Montupet ще разкрие нови 300 работни места, така общият им брой ще достигне 1000. Новото хале ще произвежда автомобилни части за Renault, които ще се доставят в Турция, и за Volvo, чиято дестинация ще бъде Швеция.

Според Бризон насърчаването на чуждестранните инвеститори у нас трябва да става с подкрепата на общините и държавата.


 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...