Първи впечатления от хибридния Golf

Main October 9, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 12305 views | no comments

През 2014 VW ще лансира на пазара не само изцяло електрическия е-Golf, но и версията Plug-in хибрид. Системата на задвижването комбинира електромотор с 54 конски сили и бензинов двигател със 150. Батерията с капацитет 8,8 кВтч е достатъчна за изминаване на 50 километра и се зарежда от контакт (с напрежение 230 волта) за 4 часа. Усещането при шофиране е невероятно: до скорост 130 км/ч се чува само електрическо „жужене“. А когато батерията се изтощи или има нужда от повече мощност, на помощ се включва и 1,4-литровият турбобензинов двигател.
Съгласно разходната норма на ЕС Plug-in Golf-ът се задоволява средно с 1,5 л на 100 км – но във всекидневието тази стойност ще варира в зависимост от изминатите на ток километри. При изминаване на разстояния над 100 км VW-то ще консумира около 4 л. Все още цените на новия модел не са ясни, но ние очакваме в Германия те да започват от около 36 000 евро.
Технически данни на VW Golf Plug-in: хибрид; мощност 204 к.с.; 0-100 км/ч – ок. 7,6 сек; макс.скорост 210 км/ч; разход ок. 1,5 л; СО2 35 г/км; цена: ок. 72 000 лв. (изчислено по предварителни данни за Германия).Агеннция Speed-Press

 
Keywords:   volkswagen
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...