Крис Аткинсън стана тестови пилот на Hyundai

Main July 26, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4810 views | no comments

Спортното подразделение на Hyundai добави още едно силно име от WRC към звездния тестови състав - Крис Аткинсън. Австралиецът бе заводски пилот на Subaru и ще помага в работата на Юхо Ханинен и Бриян Буфие в някои от сесиите до края на годината.


Компанията се завръща в световния рали шампионат от 2014 с модела i20 WRC, но все още не е ясно кои ще са титулярните пилот. Желанието на екипа е да даде шанс на няколко пилоти по време на тестовете, след което на база показаното да бъде направен избор.


Аткинсън вече е посетил фабриката на Hyundai Motorsport в Германия в началото на юли, за да се запознае отблизо с колата и да му бъде направена седалка.


"Очарован съм от амбициите на отбора за успех. Имам много опит с различни автомобили от WRC и състезания, който ще използвам в развитието на i20 WRC", коментира Аткинсън.


"Сигурен съм, че Крис ще допринесе положително на Hyundai Motorsport с опита си и се радвам, че успяхме да го интегрираме в отбора", обясни Мишел Нандан, шеф на отбора.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...