Tramontana XTR – една от най-лудите коли, правени някога

Main August 6, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8820 views | no comments

Не се намират за продан много състезателни легализирани за движение по пътищата автомобили, особено в Европа. Много от тях са с обзавеждане като на болид от Формула 1. При всички положения обаче никой не е толкова близо като последното творение на испанския производител Tramontana. Вероятно това е една от най-лудите коли, правени някога. По-безобидната версия с индекс R e обзаведена с V-образен 12-цилиндров битурбомотор от Mercedes-Benz, монтиран към олекотено шаси от композитни материали, предимно карбон.
Максимална мощност 700 к.с. при маса под 1360 кг. От компанията заявиха, че работят и над версия с 888 к.с. Името на новата ракета ще е Tramontana XTR, а това са първите й официални изображения. От тях ясно се вижда, че тя е изградена на шасито от стария модел, но с доста промени.
„Обикновеният“ вариант, Tramontana R (този с мощност 700 к.с.) може да ускори от място от 0 до 100 км/ч за 3,6 сек и да постигне 344 км/ч. Очаква се Tramontana XTR да бъде още по-бърза.
В случай че се интересувате от цените, по-мощната версия струва 420 000 евро и доставките трябва да започнат, преди да е свършила годината. Tramontana ще произвежда само 12 автомобила годишно и е в процес на търсене на нови дилъри.


 
Keywords:   mercedes benz, tramontana
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...