Sport SVR - най-динамичният Range Rover

Main August 11, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6750 views | no comments

Land Rover представи официално спортната версия Range Rover Sport SVR преди публичния й дебют в Пебъл Бийч на 14 август. Компанията го нарича най-динамичният автомобил в историята, а отвън отличителните черти са нова броня с по-големи въздушни отвори и два интеркулъра. Предната решетка е ревизирана, престилките по-големи, а джантите 21-инчови. Отзад има монтиран голям спойлер, нови брони и черен дифузьор, около който са четирите накрайника на ауспуховата система. Салонът също е ревизиран и има спортни седалки с двуцветна кожа Oxford, също така лога SVR. Като опция се предлагат алуминиеви и карбонови апликации.

Двигателят е 5,0-литров V8 с 558 к.с. и 680 Нм, което е с 41 к.с. и 55 Нм повече от Range Rover Sport Supercharged, който се използва за база. 8-степенната автоматична кутия също е ъпгрейдната да поеме по-динамичното управление, а времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е само 4,5 сек. Максималната скорост е 260,7 км/ч. Тестовите пилоти на компанията са успели да завъртят обиколка на "Нордшлайфе" за 8 мин и 14 сек. Задният диференциал е рекалибриран, а моделът има и централен, който действа с електронно контролиран многодисков съединител и подобрена Torque Vectoring система. Спирачната система е дело на Brembo и съвсем очаквано окачването е ревизирано.

Агенция Speed-Press

 
Keywords:   land rover
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...