Mercedes-Benz GL 63 AMG: широчината в култ!

Main June 18, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10065 views | no comments

Mercedes GL е синоним на пълен лукс. Brabus обаче предлага и нещо повече – B63 620 Widestar. Компанията от Ботроп преработва флагмана от 63 AMG. С раздутите си калници луксозният SUV изглежда още по-безпощаден на пътя. По-големите калници са изпълнени от 23-цолови алуминиеви ковани джанти, чието тегло е с около 15% по-малко от това на конвенционалните джанти. Големите въздуховоди в новата предница не само осигуряват по-добро охлаждане за двигателя и спирачките – според Brabus те създават и по-добра притискателна сила за предната ос.
Спойлерът на покрива се грижи за същото – затова и GL лежи значително по-стабилно на пътя. Автомобилът е променен и в задната част: в престилката е вграден дифузьор с дизайнерски ауспухови накрайници с керамично покритие, а самата изпускателна система разполага с контролирани клапани. Именно те позволяват на шофьора да избира колко силно да реве мощният двигател. Въздушното окачване е модифицирано с нов управляващ модул, който сваля машината с 30 мм надолу. С оглед на огромната мощност не е изненада, че Brabus отделя толкова голямо внимание на динамиката при шофиране. Компанията от Ботроп изстисква от 5,5-литровия Big Block бруталните 620 к.с. - с 50 повече, отколкото при серийното AMG.
Въртящият момент е повишен от 760 на 820 Нютонметра. И ако шофьорът използва правилното полезния работен диапазон на мотора, SUV-ът спринтира едва за 4,7 секунди от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост е ограничена електронно... до 280 км/ч! Но каквото върви бързо, трябва и да спира бързо. Поради тази причина тунерът предлага и модифицирана система с 6-бутални алуминиеви спирачни апарати отпред и 4-бутални отзад, и „перфорирани“ двойни вентилирани дискове. Ексклузивният интериор прави препратки към света на яхтите с дървените си елементи – а за морето от кожа тип Mastic и алкантарата май изобщо няма нужда да говорим... Финалните щрихи към доработката се изразяват в алуминиеви педали, алуминиеви дръжки на вратите, алуминиеви пера зад волана и осветени лайстни на вратите с логото на Brabus.

 
Keywords:   Brabus, mercedes gl
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...