166 ПТП-та от началото на годината, причинени от алкохол

Main September 19, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7435 views | no comments

Главен инспектор Стойчо Константинов, началник сектор в „Пътна полиция" при Главна дирекция „Охранителна полиция" на МВР, посочи шокиращи данни от актуална статистика, водена от министерството – 4902 са ПТП-тата от началото на годината до вчерашна дата, 3,5% от тях са заради употреба на алкохол. 221 човека са ранените за тези малко повече от 8 месеца при катастрофи, причинени от пияни шофьори, а 10 са загинали. Повод за изказването му беше пресконференция на „Загорка“ АД, която стартира информационна кампания за шофиране без употреба на алкохол под мотото „КАРАЙ ТРЕЗВО“. Съобщението е адресирано специално към младите шофьори на възраст между 18 и 24 г. - призовава да бъдат внимателни и да не забравят рисковете от шофиране след консумация на алкохол.

Така че един съвет от нас – помислете, преди да седнете зад волана след едната малка биричка. Понякога отговорното отношение може да означава спасен живот.

Агенция Speed-Press

 
Keywords:   speed press
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...