Стартира мащабно почистване на пешеходни пътеки в столицата

Main April 17, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9100 views | no comments

Инициативата „Мини на чисто“ започва на 22 април и е свързана с безопасността на движението. Цел на организаторите е да привлекат вниманието на участниците в трафика към пешеходните зони. За целта над 50 пътеки в центъра на София ще бъдат основно почистени и маркирани със знаци и послания – „Мини на чисто“. Инициативата е организирана със съдействието на Столична община, КАТ и Съюза на българските автомобилисти.
„Този тип маркировка се използва на много места по света и ефектът е повишено внимание от страна на пешеходци и водачи на превозни средства“ – коментира Любомир Каримански, изпълнителен директор в „Инвестбанк АД“, основен спонсор на кампанията.
Методите за почистване и маркиране са изцяло екологични и щадят околната среда. Боите са органични – на млечна основа и изчезват с времето.“ Ефектът от почистването и маркирането ще трае от един до два месеца на платното и „надяваме се много повече в съзнанието на съгражданите ни“, сподели управителят на агенция GreenGraffiti

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...