Себастиан Фетел стана първият пилот с обиколка на пистата в Сочи

Main August 26, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 11220 views | no comments

Пилотът на Infiniti Red Bull Racing и Директор динамични качества на Infiniti отпътува директно за Сочи от Спа-Франкоршан, където участва в ГП на Белгия. След обиколка на сградите направи няколко летящи обиколки с Infiniti Q50 Hybrid. Към Фетел се присъединиха бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард, VIP гости и журналисти. Пистата в Сочи не е непълно непозната за Фетел, който бе на мястото с Infiniti през април 2013, когато тя още се изграждаше. От тогава комплексът бе домакин на Зимните олимпийски игри 2014, а първото ГП на Русия ще се проведе на 12 октомври 2014. Сочи Аутодром е проектирана от архитекта на Формула 1 Херман Тилке и има 18 завоя, а дължината й е 5,8 км. На пистата ще се проведе шестнайсетият кръг от сезона.
"Чудесно е да съм отново в Сочи, съоръжението наистина е трансформирано, откакто бях за последно тук и тогава бе строителна площадка. Карах по пистата за пръв път с Infiniti Q50. Конфигурацията е интересна, с добър микс от бързи завои и технични секции. Ще бъде голямо предизвикателство за Формула 1, сигурен съм. Очаквам с нетърпение да се върнем през октомври", коментира Фетел.Видео

 
Keywords:   Infiniti
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...