Най-доброто от двата свята: BMW i8

Main August 7, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6450 views | no comments

След световната премиера на първия сериен модел BMW i3, сега BMW Group показва още от този революционен подход, този път в сегмента на спортните автомобили. В рамките на презентация на тестовия полигон на BMW Group в Мирамас, Франция, BMW i представи прототипа на втория си сериен модел BMW i8. Този Plug-in хибриден модел е най-прогресивният спортен автомобил на нашето време. Изключително леката и аеродинамично оптимизирана каросерия, напредничавата задвижваща техника BMW eDrive в комбинация с компактния 1,5-литров турбобензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo и интелигентното управление на енергията са обединени в цялостна концепция, която представлява ново стъпало на стратегията за развитие Efficient Dynamics. С оптимизираната си пътническа клетка от карбонов композит (Carbon Fibre Reinforced Plastic) BMW i8 поставя стандарти по отношение на оптимизирането на теглото при Plug-in хибриден автомобил, който може да се движи чисто електрически и при нулеви емисии и в същото време разполага с динамичния потенциал на спортен автомобил, който според предварителните данни ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 сек.
Специфичната архитектура LifeDrive създава идеални предпоставки за оптимизирана по отношение на теглото конструкция. Пътническата клетка на автомобила е с конфигурация 2+2 места. Тя осигурява особено нисък център на тежестта, както и балансирано в съотношение 50 : 50 разпределение на теглото между осите, допринасящи за пъргавото поведение на пътя на BMW i8. Специфичната за модела, разработена и произвеждана от BMW Group Plug-in хибридна система на BMW i8 е ново еволюционно стъпало на Efficient Dynamics. Тя се състои от компактен 3-цилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, електрическо задвижване и литиево-йонна батерия, която се зарежда от конвенционален домакински контакт. Двигателят с вътрешно горене развива 231 к.с. и задвижва задните колела, а електромоторът с мощност 131 к.с. подава мощността си към предната ос. Тази задвижваща система позволява чисто електрическо шофиране с пробег до 35 км и скорост до 120 км/ч и 4х4 усещане за връзка с пътя с мощно ускорение и ориентирано към максимална динамика разпределение на мощността при спортно шофиране по завои. Измереният при тестовия цикъл на ЕС за Plug-in хибридни автомобили среден разход на гориво на BMW i8 е по-малък от 2,5 л/ 100 км, а стойността на емисиите на СО2 е по-ниска от 59 г/ км. Повече информация в прикачения файл.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...