Българин е начело на отдела, разработил Porsche Panamera S E-Hybrid

Main October 9, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9660 views | no comments

Инженерът, който е начело на отдела за енергиен мениджмънт в Porsche Panamera - д-р Владимир Попов, разкри предизвикателствата, които е срещнал екипът му в създаването на хибридното задвижване за модела. Panamera S E-Hybrid е първият плъг-ин хибрид спортен луксозен автомобил, а Попов е начело на екипа, оптимизирал горивната икономия и хибридната система.
“Преди се питахме дали е възможно да имате спортната динамика на Porsche и горивната икономия на автомобил от компактния клас. Panamera S E-Hybrid дава отговор на този въпрос, защото разполага с горивна икономия от 3,1 л/100 км. Разходът е изчислен по стандартите на ЕС и включва 36 км пробег само на електричество без консумация на бензин и 25 на хибридно задвижване със 7,4 л/100 км. По време на тестовото шофиране за журналисти видяхме невероятни постижения като 2,5 л/100 км в пробег от 54 км с изискване за оптимална ефективност. Двама журналисти успяха да завършат с нулева консумация на гориво. В следващия режим на свободна употреба журналистите постигнаха 6,6 л/100 км среден разход", коментира Попов. Според българския инженер в Porsche бъдещето на спортните автомобили е съчетание от преимуществата на двигателите с вътрешно горене и електро задвижването.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...